header_title

reacties van cliënten

gitte wassink
directiesecretaresse
“Omdat ik problemen ondervond in de communicatie met mijn leidinggevende, stelde hij voor dat ik een assertiviteitscursus zou volgen. Via de personeelsfunctionaris kwam ik bij Janet terecht. Eerlijk gezegd had ik er van tevoren niet zoveel vertrouwen in. Ik dacht: je karakter kun je niet veranderen.

Achteraf ben ik blij dat ik toch gegaan ben. Natuurlijk is mijn karakter niet veranderd, maar mijn gedrag wel. Eigenlijk ben ik juist meer mezelf geworden. Ook mijn leidinggevende is tevreden, maar hij moest wel even wennen aan het feit dat ik nu meer mijn eigen gang ga.”

 

chris pareiro
regiomanager
“Ik was zwaar overspannen en voelde me na het eerste gesprek wonderlijk opgelucht: ik was niet gek, ‘alleen’ maar overspannen en al mijn klachten pasten in het plaatje. Daarna was het nog hard werken geblazen hoor, daar niet van. Het was een struggle om mijn energie op te bouwen en vooral om niet steeds weer terug te vallen als het weer wat beter met me ging.

Maar het bleek er allemaal bij te horen en inderdaad: ik ben weer helemaal de oude, behalve dat ik nu structureel beter mijn grenzen bewaak: zowel naar mezelf als naar anderen.”

 

marcia docherty
directeur
“Op een gegeven moment besloot ik iets te gaan doen aan mijn Spartaanse manier van leidinggeven. Ik begreep natuurlijk best dat het effectiever is om mensen te motiveren dan om ze te domineren, maar zo was ik dat nou eenmaal gewend.

Janet kon daar smakelijk om lachen weet ik nog. We hebben veel gebruik gemaakt van beeldmateriaal; ik nam regelmatig mijn eigen gesprekken op en stuurde die op dvd naar haar toe, zodat ze deze vast kon bekijken voor onze volgende sessie. Op die manier kon ze me heel duidelijk laten zien hoe ik reacties van anderen wel of niet uitlokte en hoe (on)wenselijk of (in)effectief deze waren.

De mensen om me heen waren eerst nog wat afwachtend, maar al gauw werkten we veel meer samen dan dat ik ze koeioneerde en dat blijkt voor mijzelf behalve effectiever, vooral ook veel prettiger te zijn.”


reacties

 

header titel

reacties van opdrachtgevers

froukje hagelmans
hoofd PZ
“Ons bedrijf maakt gebruik van verschillende bureaus als het gaat om begeleiding van mensen. Ik adviseer meestal om met Janet contact op te nemen als het gaat om communicatieve aandachtspunten, maar ook als iemand (zwaar) overspannen is. Het valt mij op dat werknemers meestal graag naar haar toe gaan en de counseling echt als ondersteuning ervaren.

Bovendien is het prettig voor een leidinggevende om rustig te kunnen overleggen met de psycholoog waar een werknemer heen gaat en om zelf ook tips te krijgen. Ik vind het verschil met de meeste andere bureaus dat Janet ook echt het belang van alle partijen in de gaten houdt en zich niet alleen voor de cliënt of alleen voor de werkgever inzet.

 

marieke tiedink
arbeid-en-organisatiepsycholoog werkzaam als HRM-adviseur
“Ik verwijs mensen graag door naar Janet. Ik weet dat mensen bij haar in goede handen zijn. Ze ziet snel of ze iets voor iemand kan betekenen of niet. In het eerste geval vertelt ze duidelijk wát, in het tweede geval geeft ze aan wat een beter spoor zou kunnen zijn. Janet is rustig en praktisch. Ze laat je ervaren hoe het anders kan. Ze helpt je bij het vinden van een manier van denken of doen die bij je past. Met haar humor zet ze je even op het andere been en laat ze je de dingen relativeren.”

 

marco vestjens
arboarts
“Janet volgt niet altijd de geijkte paden. En toen ik haar net kende, wist ik dat nog niet altijd naar waarde te schatten. Maar inmiddels weet ik dat er altijd een oplossing komt voor de problemen die spelen en dat ik kan vertrouwen op het traject dat Janet uitstippelt met de cliënt en de werkgever.

Als ik vragen heb, kan ik altijd bij haar terecht. Als arboarts heb je nou eenmaal te maken met protocollen, maar daar passen mensen natuurlijk niet altijd in. Janet heeft een helder inzicht en maakt reële inschattingen waar ze altijd praktisch advies bij geeft.”